Tv Serie

TV/Documentaire serie


Een serie met verdieping van diverse onderwerpen voor tv, cinema en voor educatie ofwel kennisverspreiding. Duurzame eilanden is een project dat gaat over wat er speelt rond duurzame proeftuin-projecten in Nederland. 

Door meer naar buiten te brengen aan wat voor projecten en experimenten richting een duurzame samenleving wordt gewerkt, motiveren we inwoners van Nederland om ook mee te denken en zelf stappen te zetten om klimaatverandering tegen te gaan. Zo onze leefomgeving te verbeteren en de planeet te redden.

Twee afleveringen over Duurzame Proeftuinen zijn op dit moment al in de productiefase 
en de overige zijn in ontwikkeling. Kunst en cultuurprojecten worden verweven in de afleveringen en aan veel van die projecten werken we met een team aan kunstenaars, designers en architecten mee.

Visie: Waar gaan we voor?

Voor de documentaire Duurzame eilanden is drie jaar gefilmd in de Zuidwestelijke Delta en op de Wadden en hebben een hoop kennis opgedaan. Met onze proeftuinen willen we nog meer te leren over duurzame veranderingen. De samenwerking van ontwerpers en kunstenaars zorgt voor een educatieve broedplaats waar ook lokale bewoners bij betrokken zijn. Dit zorgt ook dat iedereen bezig blijft met de vraag hoe kunnen we van elkaar leren en samenwerken. De combinatie van kunst, film en design blijkt als informatiemiddel veel teweeg te brengen.

Afleveringen
In de documentaire serie Duurzame proeftuinen nemen koplopers je mee naar de proeftuin-projecten die zij opzetten. De documentaire leidt ons langs de kusten van Nederland maar ook naar het binnenland voor proeftuinen met landbouw en veeteelt. Bij alle proeftuin-projecten is er aandacht voor milieu, water en biodiversiteit. 

De serie start met vijf afleveringen rond natuur, de verhouding mens en natuur, verbetering van de biodiversiteit en duurzame veranderingen.




Duurzame proeftuinen



 -

  

 

   

 

 

  

Kwade Hoek en afval monitoring


In deze korte film volgen we vanaf augustus 2020 wat er speelt rond het natuurgebied aan de “Kwade hoek”. 

Een stukje Nederlandse kustrook op Goeree-Overflakkee dat zeer snel is aangegroeid en uitgegroeid tot een rijk natuur en broedgebied voor vogels. 


Een gebied dat ook zeer kwetsbaar is vanwege de ligging aan de Noordzee en aan de monding van het grote water bij de Haringvlietdam. Zonder de vrijwilligers die daar dagelijks wandelen om kilo’s aangespoeld vuil, plastic en vispluis op te ruimen, zou het gebied al lang een grote vuilnisbelt zijn geworden. Wij volgen Geert en Elly Faasse in hun strijdt om dit afvalprobleem langs de kust aan te pakken en aan de kaak te stellen. -

  

 

   

 

 

  

Fruitteelt onder Zonnepanelen 


Een duurzaam experiment in Wijk bij Duurstede. 

Boeren hebben niet altijd een beste reputatie als het om de natuur gaat. Maar dat geldt lang niet voor alle agrariërs. Bijvoorbeeld ons te volgen Fruitteler in de gemeente Wijk bij Duurstede, ze neemt net de boerderij van haar vader over en werkt er hard aan de natuur in combinatie met fruitteelt op haar bedrijf voorop te zetten. Experimenten met landgebruik, stimulering van biodiversiteit en een met een beter bodemleven door gebruik van Permacultuur. 

Ons hoofdpersonage zoekt het experiment door samen te werken met een energieleverancier. Een combinatieproject met zonnepanelen op land, zodat land niet verloren gaat. 


Wat is het experiment en wie is er allemaal bij betrokken? Valt er fruit te telen onder en langs zonnepanelen, waar lopen betrokken partijen allemaal tegen aan? 

  

 

   

 

 

  

Share by: